Головна Новини Політика президент Зеленський вимагає негайно затвердити стратегію по боротьбі з корупцією
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вимагає негайно затвердити стратегію по боротьбі з корупцією

Затвердження стратегії лежить на парламенті, а розробка програми - на Кабміні і НАПКА

28 вересня 2020, 19:58
Поділіться публікацією:

Глава держави   Володимир Зеленський закликав Верховну раду прискорити процес розгляду і прийняття антикорупційної стратегії. Законопроект вже внесений Кабінетом міністрів в Раду, про що передають в  прес-службі Офісу президента.

Зеленський вимагає негайно затвердити стратегію по боротьбі з корупцією

Згідно з даними джерела, сьогодні пройшло засідання ради з питань антикорупційної політики, на якому обговорювали проект закону "Про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки".

"Антикорупційна стратегія повинна стати фундаментом протидії корупції. Антикорупційна стратегія — це система заходів, впровадження яких може забезпечити координацію роботи правоохоронних, антикорупційних державних органів на загальнодержавному та місцевому рівнях", — зауважив Зеленський.

Також український гарант нагадав, що саме з гаслом викорінення корупції в країні він прийшов в політику і вже під час його каденції відбулося перезавантаження Національного агентства з питань запобігання корупції, повернута кримінальна відповідальність за незаконне збагачення, впроваджений механізм цивільної конфіскації майна і розпочато роботу Вищого антикорупційного суду .

"Однак цього недостатньо. Суспільство чекає системних і скоординованих дій у запобіганні корупції, ефективних результатів діяльності антикорупційних органів України", — уклав президент.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про неоднозначне законопроекті "про викривач корупції", який в суспільстві нерідко називають "законом стукачів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини