Головна Новини Політика президент Зеленський розповів про свої очікування від жовтневого саміту з ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про свої очікування від жовтневого саміту з ЄС

Президент держави наголосив на налаштованості України на максимальну результативність Саміту та на очікуванні активізації відповідної роботи зі структурами ЄС і державами – членами ЄС

7 вересня 2020, 20:33
Поділіться публікацією:

В телефонній розмові з главою Литовської держави Гітанасом Науседою Володимир Зеленській розповів чого саме очікує від жовтневого саміту з ЄС. Про це йдеться на офіційному сайті Президента України.

Зеленський розповів про свої очікування від жовтневого саміту з ЄС

Джерело: euronews.com

Зокрема, Зеленський наголосив на налаштованості України на максимальну результативність Саміту та на очікуванні активізації відповідної роботи зі структурами ЄС і державами – членами ЄС.

"Серед головних результатів Саміту я бачу підтвердження визнання європейських прагнень України, досягнення домовленостей про початок роботи з оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію, адже вона вже не відображає економічних реалій України та ЄС", – заявив Володимир Зеленський.

В свою чергу, Президент Литви висловив сподівання, що за час президентства Володимира Зеленського Україна зробить необхідні кроки для того, щоб стати членом Євросоюзу, і зазначив, що серед країн Східного партнерства саме Україна демонструє наразі лідерство.

Також, під час телефонної розмови президенти торкнулися теми протиепідемічних заходів, яких вживають в Україні та Литві для протидії поширенню коронавірусу та мінімізації впливу пандемії на громадян.

Наприкінці розмови, обидва президенти обмінялися думками щодо політичної кризи в Білорусі. Зеленський підкреслив спільність оцінок України та Європейського Союзу в питаннях білоруської внутрішньополітичної ситуації.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський виступить на Генеральній асамблеї ООН 23 вересня в онлайн-режимі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини