Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, коли в Україні оголосять локдаун
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, коли в Україні оголосять локдаун

Президент Володимир Зеленський заявив, що в грудні локдауна не буде

4 грудня 2020, 20:01
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що локдауна на тлі пандемії коронавірусу в Україні у грудні не буде. Водночас, за словами глави держави, він може мати місце в січні. Про це президент розповів у відеозверненні, опублікованому на офіційній сторінці Офісу президента в Facebook.

Зеленський розповів, коли в Україні оголосять локдаун

За словами глави держави, Кабінет міністрів України опублікує дати локдауна з усіма можливими обмеженнями і його форматом заздалегідь, не за один тиждень, як про це говорили в уряді. Зеленський заявив, що доручив Кабміну все підготувати та повідомити вже на наступному тижні.

Володимир Зеленський також зазначив, що українцям не варто турбуватися, якщо вони запланували на січень відпустку — для громадян нашої країни кордони будуть відкриті й на в'їзд, і на виїзд.

Крім того, президент закликав українців дотримуватися правил карантину, правильно носити маску в громадських місцях і дотримуватися соціального дистанціювання.

Нагадаємо, сьогодні, 4 грудня, під час брифінгу голова МОЗ Максим Степaнов заявив, що Міністерство охорони здоров'я не буде пропонувати введення локдауна в цьому році. За словами чиновника, посилення карантину може статися з перших чисел січня 2021 року.

Голова МОЗ також підкреслив, що з кінця січня і в лютому медична система очікує пік захворюваності на грип, що зробить сильне навантаження на державну систему охорони здоров'я. Саме до цього періоду, за словами Максима Степанова, варто підійти з мінімальними цифрами захворюваності на коронавірус, а внаслідок і низькою кількістю госпіталізацій з COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини