Головна Новини Політика президент Зеленський: "Проблему кадрового голоду в Україні вирішить вища освіта"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: "Проблему кадрового голоду в Україні вирішить вища освіта"

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з ректорами та науковими працівниками українських вузів

2 червня 2020, 20:05 comments1480
Поділіться публікацією:

Глава держави Володимир Зеленський сьогодні провів зустріч з ректорами та завідувачами вищих навчальних закладів для обговорення проблематики освіти в Україні, фінансової автономії та підвищення рівня зарплат викладачам. Про це повідомляється на сайті прес-служби Офісу президента.

Зеленський: "Проблему кадрового голоду в Україні вирішить вища освіта"

Так, український гарант підняв одну з найболючіших проблем, перш за все, економіки — гострий кадровий дефіцит.

"Якщо ми нічого не будемо вирішувати саме з вами, то кадровий голод в країні так і залишиться. Цю проблему держава має вирішувати спільно з вищою освітою", — підкреслив Зеленський.

При цьому президент зазначив, що з мільйона студентів, які сьогодні отримають вищу освіту в Україні, лише частина з них залишиться використовувати отримані знання та навички на батьківщині: багато хто мріє реалізувати свій потенціал закордоном.

"Навіщо ви витрачали свій досвід, навіщо держава витрачала свої гроші, якщо ми потім не можемо залучити до роботи цих справді талановитих студентів?", — звернувся гарант з риторичним запитанням до ректорів.

У свою чергу, присутній на нараді голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак розповів, що тепер у контрактах з ректорами будуть з'являтися показники ефективності за певний час і механізми перевірки цих показників.

"Наші плани до кінця 2020 року поділяються на дві частини: тактичні плани — це проведення вступної кампанії, та фінансова автономія. У нас є багато планів. Комітет завжди відкритий до співпраці", — надихнув він глав української науки і освіти.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про заклик президента Володимира Зеленського до українським заробітчанам, щоб вони повернулися додому на вигідних умовах для приватного підприємництва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини