Головна Новини Політика президент Зеленський опублікував декларацію за 2019 рік: що в ній
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський опублікував декларацію за 2019 рік: що в ній

Президент Володимир Зеленський звітував про своє майно, доходи та витрати за минулий рік, зокрема, родина отримала більше 3 млн грн за надання в оренду житла у Великобританії та 5 млн грн від роялті

30 травня 2020, 16:42 comments2661
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2019 рік. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента. Документ оприлюднений в реєстрі декларацій.

Зеленський опублікував декларацію за 2019 рік: що в ній

Згідно з декларацією, доходи гаранта та членів його родини у 2019 році склали 28 602 468 грн. Податки, які родина сплатила до бюджету, склали 3 млн 600 тис. грн.

Повідомляється, що з травня 2019 року Зеленський не займається підприємницькою діяльністю та отримує заробітну плату виключно в Державному управлінні справами. Президентська зарплата з травня по грудень — 208 787 грн.

Зазначимо, що у звітному періоді зафіксоване зростання зарплати дружини та зменшення зарплатні та доходів від підприємницької діяльності Зеленського. Так, у 2019 році родина Зеленських отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн, а також здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн.

Крім того, президент задекларував 4 млн 423 тис. грн, які були отримані від продажу нерухомого майна в Києві, на вулиці Великій Васильківській, що належало його дружині. Ще родина здійснила продаж корпоративних прав усіх 12 українських підприємств родині Сергія Шефіра на суму 246 тис. 144 грн.

В ОП повідомляють, що Зеленський навесні минулого року позбувся акцій компанії Green Family LTD, а також усіх 4 торгових марок, які були зареєстровані у Російській Федерації. Також гарант не має наразі корпоративних прав у іноземних компаніях Vilhar Holdings Limited та Aldorante Limited.

Однак Зеленський і надалі залишається власником великої кількості торгових марок. У 2019 році були зареєстровані дві торгові марки "Слуга народу" на його ім’я. Тоді компанія PricewaterhouseCoopers провела оцінку декількох торгових марок. ОП, з посиланням на відповідний звіт, пише, що вартість торгової марки "Вечірній квартал" становить 45 млн 810 тис. грн. Вартість торгової марки "Розсміши коміка", яка також була оцінена цією компанією Великої четвірки, склала 14 млн 650 тис. грн. На підставі зробленої оцінки Зеленський отримав роялті від використання торгових марок у сумі 5 млн 48 тис. грн, тому його доходи у порівнянні з попереднім роком зросли.

Також родина одержала 3 млн 200 тис. грн за надання в оренду квартири на території Великої Британії.

У 2019 році Олена Зеленська отримала позику від Сергія Шефіра у розмірі 5 млн грн. Позика була повернута до кінця звітного року.

А ще Зеленський витратив у 2019 році 11 млн 500 тис. грн як внесок до виборчого фонду кандидата на президентських виборах. На оплату консультативних послуг компанії PricewaterhouseCoopers витрачено 567 тис. 875 грн.

Наголошується, що поїздка Зеленського до Султанату Оман оплачувалася коштом дружини. Згідно із законодавством, видатки та правочини членів родини не декларуються.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський в річницю свого перебування на посаді лідера країни близько трьох годин розмовляв з журналістами. "Коментарі" розібрали ключові моменти прес-конференції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини