Головна Новини Політика президент Зеленський: "Мінські угоди потрібно обов'язково розшифрувати"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: "Мінські угоди потрібно обов'язково розшифрувати"

На прес-конференції в Станиці Луганській президент Володимир Зеленський зазначив, що нерозуміння кожного пункту Мінських угод не дозволяє йти по шляху їх дотримання

23 липня 2020, 20:18 comments1199
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський наполягає на розшифровці кожного пункту Мінських угод, щоб розуміти, яка, умовно, рядок може бути виконана українською стороною, а яка — неприпустима. Про це гарант заявив під час свого візиту на Донбас з президентом Швейцарії Симонеттой Соммаругой.

Зеленський: "Мінські угоди потрібно обов'язково розшифрувати"

Як пояснив президент, Україна хоче отримати відповіді на всі питання, які стосуються виконання мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Тоді ми будемо знати і будемо бачити, чи в змозі виконати це, або не в змозі, як це будемо (виконувати — прим. ред.), хто відповідає (за виконання — прим. ред.). Всі ці питання, які вас цікавлять, є (на переговорах — прим. ред.) в Мінську і на Банковій, ми всі їх піднімаємо. Кожен раз, просто читаючи пункт, кажучи про те, що заборонено зброю, використання, хто відповідає — це ціла історія. Ми хочемо розібратися в деталях, і в дрібницях будуть відповіді на всі питання", — підкреслив український гарант.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ДБР порушувало кримінальну справу проти п'ятого президента Петра Порошенка за підписання документу, відомого під назвою "Мінські угоди", оскільки, на думку силового відомства, в ньому міститься факт, що передбачає державну зраду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини