Головна Новини Політика президент Захід стурбований перспективами Зеленського, - Financial Times
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід стурбований перспективами Зеленського, - Financial Times

Автор західного видання Financial Times написав застереження для президента Володимира Зеленського, які виникли в Європі на тлі гучних скандалів в Україні

27 липня 2020, 14:57 comments1355
Поділіться публікацією:

Оглядач видання Financial Times Тоні Барбер позначив, що Захід і МВФ зберігають симпатію до президента України Володимира Зеленського, усвідомлюючи, який важкий належить йому шлях, але в той же час у них є підстави сумніватися в його бажанні стати саме тим реформатором, якого чекала нація з 1991 року.

Захід стурбований перспективами Зеленського, - Financial Times

Так, за словами автора статті, причиною для обережності, яку останнім часом стали проявляти міжнародні партнери, це судові справи проти екс-гаранта Петра Порошенка, гучна відставка глави НБУ Якова Смолія і ряд звільнень інших чиновників високого рангу.

Мова йде про генерального прокурора Руслані Рябошапке, прем'єра Олексія Гончаруке і міністра фінансів Оксану Маркарову, яких автор оцінює з погляду західних політологів, як "успішних реформаторів".

"Західні країни досі доброзичливо ставляться до Зеленського, але це відчуття змішалося з почуттям застереження щодо того, чи має він політичні навички і чіткий намір стати дійсно тим реформатором, якого Україна потребує з дня проголошення незалежності", — зазначено в матеріалі Барбера.

При цьому стаття містить посилання на явні досягнення українського президента: зняття мораторію на ринок землі і ринок електроенергії.

"Положення Зеленського ускладнює пандемія, яка негативно позначилася на економіці країни, і конфлікт на Донбасі, всупереч домовленостям про його припинення. Рішучі зміни в напрямку реформ стануть сигналом для партнерів Києва в США і Європі і посилять їх підтримку країні у збройному конфлікті з Росією", — завершується стаття в Financial Times.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що соціологи створили рейтинг довіри з усіх президентів України залежно від відсотка довіри до них через 14 місяців правління.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини