Головна Новини Політика президент Україна готова ввести санкції проти Росії за отруєння Навального, але є умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готова ввести санкції проти Росії за отруєння Навального, але є умова

Як скоро Україна введе нові санкції проти Росії, залежить від німецької сторони

7 жовтня 2020, 08:39
Поділіться публікацією:

Україна готова підтримати міжнародних партнерів і ввести санкції проти Росії за отруєння Олексія Навального. Але зробить це не раніше, ніж отримає всі матеріали справи від Німеччини. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час саміту Україна-ЄС, який відбувся в Брюсселі напередодні.

Україна готова ввести санкції проти Росії за отруєння Навального, але є умова

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Глава Європейської ради Шарль Мішель повідомив, що Євросоюз розгляне питання про введення санкцій проти Москви, як тільки будуть відомі висновки Організації по заборону хімічної зброї. Напередодні там підтвердили, що російського опозиціонера дійсно отруїли "Новачком". Якщо це переконає ЄС в необхідності вводити санкції проти Росії, то Україна їх також може підтримати.

"Всіх деталей цієї справи я поки що не бачив. Я хочу, щоб для початку німецька сторона оприлюднила всі подробиці і вже після цього, я впевнений, Україна теж приєднається до санкцій, які введуть міжнародні партнери", — висловився Зеленський на саміті в Брюсселі.

Олексія Навального, нагадаємо, отруїли 20 серпня. Спочатку опозиціонер опинився в омської лікарні, де медики заявили, що слідів отрути не виявили. Через два дні політика забрали спецрейсом в німецьку клініку. Весь цей час він перебував без свідомості. Уже чотири незалежні одна від одної лабораторії в 4-х країнах підтвердили, що Навального отруїли "Новачком". Зараз російський опозиціонер проходить курс реабілітації в Німеччині.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що Олексій Навальний зустрівся з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини