Головна Новини Політика президент Трамп закликав перенести дату президентських виборів у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп закликав перенести дату президентських виборів у США

Дональд Трамп впевнений, що голосування по інтернету і пошти може призвести до масових фальсифікацій

30 липня 2020, 18:55
Поділіться публікацією:

Глава Білого Дому в США Дональд Трамп висловив пропозицію перенести призначені на 3 листопада президентські вибори. Про це передає видання "Факти", посилаючись на американську пресу.

Трамп закликав перенести дату президентських виборів у США

Причина полягає в тому, що через пандемію COVID-19 демократи запропонували дозволити американським виборцям масово голосувати поштою, а також використовувати інші способи волевиявлення. Трамп виступає категорично проти цього. Він упевнений у фальсифікаціях, хакерських зломах, спотворення результатів голосування.

"Голосування 2020 року буде НЕТОЧНИМ і ШАХРАЙСЬКИМ в історії. Це стане ганьбою для США", — написав глава держави у своєму Twitter.

Трамп вважає, що виборцям треба дати можливість голосувати "правильно, надійно і безпечно", і для цього слід розглянути питання про перенесення дати виборів.

Пропозиція Трампа тут же викликало різку критику американських ЗМІ. Так газета New York Daily News пише: "Дата проведення будь-яких виборів федерального рівня встановлюється Конгресом США, а не виконавчою владою. Крім того, конституція не дозволяє переносити день інавгурації президента на будь-яку іншу дату. Церемонія повинна відбутися лише 20 січня 2021 року".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дональд Трамп використовував кадри з Майдану 2014 року в якості агітації на свою користь.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини