Головна Новини Політика президент Суд закрив провадження стосовно Володимира Зеленського через президентську недоторканність
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд закрив провадження стосовно Володимира Зеленського через президентську недоторканність

На час виконання Зеленським президентських повноважень суд вирішив закрити провадження стосовно глави держави

24 липня 2020, 20:46 comments1464
Поділіться публікацією:

Печерський районний суд Києва закрив провадження стосовно президента України Володимира Зеленського. Про це йдеться в постанові суду.

Суд закрив провадження стосовно Володимира Зеленського через президентську недоторканність

Мова йде про провадження, відкрите щодо глави держави за несвоєчасне подання змін до майнового стану. У суді повідомили, що президент є суб'єктом, на якого поширюється дія закону про запобігання корупції. Водночас він має право скористатися статтею 105 Конституції України, згідно з якою президент отримує недоторканність на період виконання своїх повноважень.

У суді заявили, що посилаються на статтю 105 Конституції, а також на практику Європейського суду з прав людини і роблять висновок, що на Володимира Зеленського на час виконання його президентських повноважень не може бути складено протокол про адміністративне правопорушення, а також його не можуть притягнути до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зізнався НАПК в тому, що минулого року його сім'я отримала дохід від погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на суму 5,1 млн грн, а пізніше витратила 5,2 млн грн на облігації. Через те, що вартість ОВДП перевищувала 50 прожиткових мінімумів, президент протягом 10 днів повинен був подати до Реєстру декларацій повідомлення про те, що його майно значно змінилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини