Головна Новини Політика президент Президент України зустрівся з міністром закордонних справ Німеччини: результати переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент України зустрівся з міністром закордонних справ Німеччини: результати переговорів

Майбутня зустріч лідерів нормандської четвірки вже у вересні цього року стала головною темою розмови

24 серпня 2020, 19:37
Поділіться публікацією:

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маасом. Про результати переговорів повідомляє Офіс Президента України.

Президент України зустрівся з міністром закордонних справ Німеччини: результати переговорів

Фото: Офіс Президента

Головною темою розмови стала підготовка до зустрічі лідерів нормандської четвірки вже у вересні цього року.

"Щоб у нас вийшло провести в найближчий час, якомога швидше, зустріч у Нормандському форматі – все підготувати та дійсно просуватися вперед. Зараз справді є відчуття, що команди працюють непогано. Як би там не було, але 29 днів немає бойових смертей і поранень. Я вважаю, що це наша велика спільна перемога", – зауважив Володимир Зеленський.

Гайко Маас в свою чергу запевнив, що Німеччина й надалі докладатиме всіх зусиль задля досягнення успіху в мирному процесі.

Український президент і представник німецького МЗС відзначили схожість позицій своїх країн щодо подій в Білорусі. Володимир Зеленський висловив підтримку керівництву Німеччині та Франції у просуванні ідеї посередництва ЄС з метою врегулювання політичного кризису у цій державі.

Гайко Маас підтвердив позицію Німеччини відносно курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. При цьому він погодився з необхідністю збереження санкцій країн ЄС щодо Росії до усунення їх причин – деокупації Автономної Республіки Крим та закінчення бойових дій на Донбасі.

Сторони відзначили, що налаштовані на співпрацю у зв’язку з наданням Україні статусу Партнера з розширеними можливостями НАТО.

Раніше "Коментарі" розповіли, що заявив Зеленський у привітанні з нагоди Дня Незалежності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини