Головна Новини Політика президент Ніколи знову: Зеленський вшанував пам'ять євреїв, загиблих в Бабиному Яру
commentss НОВИНИ Всі новини

Ніколи знову: Зеленський вшанував пам'ять євреїв, загиблих в Бабиному Яру

Президент закликав шанувати пам'ять про "чорні" сторінки історії, щоб ніколи їх не повторювати

29 вересня 2020, 13:12
Поділіться публікацією:

Ніколи знову: Зеленський вшанував пам'ять євреїв, загиблих в Бабиному Яру

Сьогодні, в 79-ту річницю з початку масових розстрілів євреїв в долині Бабин Яр, глава держави Володимир Зеленський поклав квіти в пам'ять про загублені душі та закликав пам'ятати про страшну трагедію кожного українця. Свій пост президент опублікував у Facebook.

За словами Зеленського, історична пам'ять важлива для того, щоб усвідомити можливості людської ненависті до себе подібним.

"Є слова, після прочитання яких стає моторошно. Слова, що ілюструють нескінченність людської жорстокості. Слова, які є символом звірячої ненависті. Це слова оголошень, які розвішували в Києві нацистські окупанти. У них всім євреям міста та околиць пропонувалося прибути 29 вересня 1941 року, о 8 годині ранку, з документами, грошима і білизною на ріг вулиць Мельникова і Дегтярівської. А тим, хто не підкориться, погрожували розстрілом", — сказав український гарант.

Володимир Зеленський закликав зрозуміти, що расова нетерпимість, ксенофобія і шовінізм — це не просто ідеологічний погляд на світ, а й реальна загроза, "бомба уповільненої дії" для всього людства.

"Ми схиляємо голову перед усіма жертвами Бабиного Яру. І не маємо права забути ці страшні злочини. Щоб більше ніколи в історії ні  однієї національності, в жодному куточку світу не було подібних оголошень. Ніколи знову!", — зазначив президент України.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український президент Володимир Зеленський розповів три історії єврейського народу, в одній з яких описав історію і своєї сім'ї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини