Головна Новини Політика президент До чого ведуть проколи Мендель: політологи дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого ведуть проколи Мендель: політологи дали відповідь

Проколи прес-служби Зеленського розкручуються його опонентами, вважають експерти

10 листопада 2020, 10:16 comments2735
Поділіться публікацією:

Прес-секретар президента Юлія Мендель не вперше  прокололася. Тепер, повідомляючи про позитивний результат тесту на COVID-19 у президента публікацією: "На жаль... Президент почувається добре". Потім виправилася, але дзвін вже пішовПро те, чому Зеленський так тримається за Мендель і про рівень професіоналізму прес-служб українських президентів розповіли політологи.

До чого ведуть проколи Мендель: політологи дали відповідь

"Справа не в особистості, а в системі"

Експерт Українського інституту політики Руслан Бізяев вважає, що проблема не в особистості, а в системі.

"Ті чи інші проколи і досягнення — це про президентський апарат в цілому. Вкрай слабкому, непрофесійним на цей момент. Так що справа не в Мендель, яку недавно хейтерили з приводу нібито вагітності, — зазначає експерт. — З огляду на те, що Мендель входить до вузького кола довірених людей президента, сумніваюся, що він попрощається з нею. Звільняючи минулого тижня Сергія Трофімова з посади першого заступника керівника Офісу президента (той відповідав за регіональну політику, яку, судячи з результатів місцевих виборів, представники партії влади провалили — прим. ред.), Зеленський призначив його своїм позаштатним радником. А заступник голови ОП Кирило Тимошенко, попри безліч "зашкварів", залишається на своєму посту. Це говорить про те, що у Зеленського дуже маленька лава запасних, щоб так просто розкидатися перевіреними (вірними) кадрами".

Рівень кадрів, визначається не професіоналізмом, а відданістю, говорить сам за себе, підкреслює Руслан Бізяев.

"Якщо говорити про попередників Зеленського, мабуть, найбільш потужний апарат, включаючи прес-службу, був у Кучми. У Ющенка і Януковича відповідний рівень демонструвався періодами. У Порошенка перші два роки було непогано, але потім щось пішло не так ", — вважає експерт УІП.

На думку Руслана Бізяева, біда в тому, що у нас немає політичної школи як такої — в її цілісному розумінні.

"В тій чи іншій мірі "косячать" всі політики і прес-служби, в тому числі західні профі, — зазначає експерт. — Але у них це — на порядок менше, ніж у нас, де мемасікамі і відосікамі з непрофесійними президентом і членами його команди забиті соцмережі".

"Опоненти Зеленського шукають і придумують ляпи"

Політолог Петро Охотін зазначає, що пост зі словами "на жаль", який викликав хвилю обурення в інтернет-співтоваристві, була оприлюднена, наскільки він бачив, з особистого облікового запису Юлії Мендель. А до особистого аккаунту — інші вимоги. До того ж, підкреслює експерт, Юлія швидко виправила помилки.

"Злорадство викликав сам факт хвороби Володимира Зеленського — і це проблема суспільства, — вважає політолог. — Помилка Юлії Мендель просто потрапила в уже живе полум'я ненависті, яке активно розпалюється опонентами Зеленського з усіх боків, а особливо — з боку команди Петра Порошенка. Коментарі в стилі "Кілька асфальтних компресів — і все пройде" або "Ну хоч якісь приємні новини" говорять самі за себе".

На думку Петра Охотіна, опонентам Зеленського дана команда шукати і придумувати "ляпи". А прес-служба президента, таким чином, знаходиться в токсичному полі, отже, непогано виконує поставлені завдання.

Політолог вважає, що деякі просто ніяк не змиряться, що програли президентські вибори у 2019 році.

Як повідомляв портал "Коментарі", попри те, що публікація Мендель була швидко відредагована, в Мережі масово почали поширюватися скріншоти з обома версіями, що викликало неабиякий ажіотаж в українського сегмента Фейсбук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини