Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський скасував майбутню поїздку в Білорусь
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський скасував майбутню поїздку в Білорусь

Про скасування майбутнього візиту глави України в Білорусь першими повідомили представникам ЗМІ в диппредставництві Білорусі

24 вересня 2020, 17:27
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський не поїде на Форум регіонів в білоруський Гродно, який повинен був відбутися 8-9 жовтня нинішнього року в білоруському Гродно. Про це пишеБК-Україна" з посиланням на прес-секретаря глави держави Юлію Мендель.

Зеленський скасував майбутню поїздку в Білорусь

Джерело: Белта

"Дійсно, візит президента України до Білорусі, запланований в жовтні, був скасований", — повідомила Мендель.

Відомо, що в минулий понеділок дипломатичне представництво Білорусі в Україні повідомило, що Форум регіонів України та Білорусі, провести який планувалося в жовтні в Білорусі, перенесений на вимогу українських представників. Пов'язано це, швидше за все, з останніми подіями в Білорусі, а також в "паузі" в дипвідносинах між країнами.

"Фактично перекреслена спільна підготовка, постраждають насамперед економіки наших країн, міжрегіональні зв'язки і між простими людьми. Руйнувати легко, створювати важче... Якщо керівництво України поставило відносини "на паузу", значить, продовжимо спілкуватися з областями, містами, сільськими радами та бізнесом. Ми до цього готові", — підкреслив посол Білорусі Ігор Сокол.

Третій форум регіонів повинен був відбутися 8-9 жовтня в білоруському місті Гродно. На нього покладали великі надії організатори заходу — розраховувалося на активну участь бізнесу обох країн, в тому числі малого і середнього, який в умовах сформованої епідеміологічної ситуації особливо потребує пошуку нових партнерів.

Відомо, що в 2019 році результатом проведеного аналогічного заходу в Житомирі, стало підписання контрактів між Україною і Білоруссю на суму понад півмільярда доларів.

Про участь Президента Зеленського в Форумі регіонів стало відомо за кілька днів до проведення президентських виборів в Білорусі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив про припинення контактів Києва з офіційним Мінськом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини