Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський і Путін привітали Санду з перемогою на виборах президента Молдавії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський і Путін привітали Санду з перемогою на виборах президента Молдавії

Президент України привітав Майю Санду з перемогою на виборах президента Молдавії у своєму Twitter і при особистій телефонній розмові

16 листопада 2020, 15:54
Поділіться публікацією:

Молдавія вибрала нового демократичного президента.

Зеленський і Путін привітали Санду з перемогою на виборах президента Молдавії

Фото: Профиль

Президент України Володимир Зеленський привітав Майю Санду з перемогою на виборах президента Молдавії. Про це повідомив сам президент у своєму Twitter.

"Вітаю Маю Санду з перемогою на президентських виборах в Молдові. З нетерпінням очікую на подальше зміцнення відносин між Україною та Молдовою задля європейського майбутнього наших народів"- написав Зеленський.

Володимир Зеленський сповістив, що з нетерпінням чекає її візит до Києва і що мав можливість особисто привітати Санду в телефонній розмові цього ранку.

Також Санду привітав чинний президент Румунії Клаус Йоганніс.

"Вітаю Майю Санду з перемогою на президентських виборах в Республіці Молдова", — заявив Йоганніс.

Румунський президент повідомив, що громадяни Молдавії обрали кандидата з європейським і демократичним поглядом. Також додав, що Румунія підтримає Молдову в її зусиллях у демократизації та наближення з ЄС.

Кремль повідомляє, що президент Росії Володимир Путін теж привітав Маю Санду з перемогою на виборах.

"Розраховую, що ваша діяльність на чолі держави сприятиме конструктивному розвитку відносин між нашими країнами. Це, безсумнівно, відповідало б корінним інтересам народів Росії та Молдови"- написав в офіційній телеграмі президент РФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Республіці Молдова завершився другий тур президентських виборів. За пост глави держави змагалися діючий президент Ігор Додон і колишній прем'єр-міністр Майя Санду. За офіційними даними ЦВК, перемогла Санду, набравши 57,74%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини