Головна Новини Політика зовнішня політика Українці зможуть поїхати на сезонні роботи до Польщі: у МЗС анонсували нову угоду
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зможуть поїхати на сезонні роботи до Польщі: у МЗС анонсували нову угоду

Україна і Польща планують якомога швидше відновити регулярне транспортне сполучення і вирішити питання з трудовими мігрантами з нашої країни

1 червня 2020, 23:09 comments1529
Поділіться публікацією:

Україна і Польща найближчим часом можуть підписати угоду щодо сезонних працівників. У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що це дозволить врегулювати питання перебування трудових мігрантів з нашої країни в Польщі. Про це йшлося під час зустрічі заступника глави українського МЗС Василя Боднара з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцьким.

Українці зможуть поїхати на сезонні роботи до Польщі: у МЗС анонсували нову угоду

Крім того, повідомляється, що країни планують почати роботу над поновленням регулярного транспортного сполучення. Також найближчим часом хочуть узгодити спрощення процедур отримання робочих віз та перетину загального кордону.

Під час зустрічі сторони наголосили на важливості зростання двостороннього товарообігу. Для того, щоб сприяти цьому процесу, планують провести засідання Українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва.

Нагадаємо, міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський оголосив, що сезонні працівники, які вирішать приїхати в Польщу, зможуть почати працювати відразу, без необхідності перебування в 14-денному карантині. Опитані порталом "Коментарі" експерти оцінили це рішення і дії української влади для допомоги вітчизняним фермерам.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини