Головна Новини Політика зовнішня політика Україна та Угорщина владнали пов'язаний з виборами по «смс» – Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Угорщина владнали пов'язаний з виборами по «смс» – Кулеба

Дмитро Кулеба навчає користувачів Facebook як треба застосовувати дипломатію з сучасними технологіями

6 листопада 2020, 21:35
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook розповів про конструктивні діалоги та  як він проводить дипломатичні бесіди зі своїм угорським політиком. Кулебі вдалося врегулювати конфлікт з Міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Петером Сійярто. 

Україна та Угорщина владнали пов'язаний з виборами по «смс» – Кулеба

Фото: zik.ua

Нагадаємо, напередодні місцевих виборів в Україні було зафіксовано акти агітації угорської влади на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах України. Мова йшла про заклик  Сіярто до угорців, які проживають в Україні. Міністр підштовхував співвітчизників, які проживають на Закарпатті, підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України". 

Допис з агітацією угорський політик поширив на своїй сторінці у Facebook, який датовано 25 жовтня. Також у своєму листі висловив підтримку меру Берегово. 

Міністр Кулеба зазначив, що коли інша сторона перетинає його "червону лінію", він підтримує жорстокий, але грамотний стиль відповіді.

"Відносини з сусідами і у людей, і у держав — це завжди задовго і завжди зі злетами та падіннями. Людям, щоправда, трохи легше. Вони можуть переїхати, а держави – ні" — повідомляє Дмитро Кулеба. 

У дописі Міністр зазначає, що стосунки між країнами необхідні для заручення підтримки Угорщини в ЄС і НАТО.  Далі повідомляє про підтримку угорського колеги, коли той захворів на коронавірус, де і проявилася "смс-дипломанія". 

 "…коли дізнався, що Петер захворів на COVID-19, одразу по-людськи написав йому смс-повідомлення з побажанням швидкої перемоги над вірусом. Петер прочитав і передзвонив, подякував за підтримку. Ми нормально поговорили. Про роботу, covid, життя і футбол. Звісно, і про останнє падіння в наших відносинах" — повідомляє очільник Міністерства закордонних справ України.

Політики домовилися "перегорнути сторінку, на якій Україна та Угорщина нещодавно обмінялися болісними ударами" та надалі продовжити будувати конструктивний діалог. 

"Скоро знову матч між Динамо Київ та Ференцварош", — продовжує Кулеба. "З Петером домовилися дивитися матч разом дистанційно і обмінюватися враженнями в смс".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні запровадять карантин вихідного дня



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини