Головна Новини Політика зовнішня політика Україна готує ключовий документ на саміт з Євросоюзом
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готує ключовий документ на саміт з Євросоюзом

Українська сторона разом з Євросоюзом розробляють зміни для укладення угоди про Асоціацію

15 липня 2020, 13:59
Поділіться публікацією:

Україна і Євросоюз спільно готують зміни в Угоду про асоціацію до найближчого саміту, який відбудеться в жовтні. Про це повідомляє урядовий портал з посиланням на заяву віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанишиної.

Україна готує ключовий документ на саміт з Євросоюзом

За її словами, важливо, щоб при підготовці концепції оновлення Угоди про асоціацію були враховані потреби українського бізнесу. Саме вони стануть основою позиції України.

"До кінця липня цього року почнуться систематичні консультації з українськими підприємцями, які стануть основою переговорної позиції України щодо Угоди та частиною амбітних планів України на саміт у жовтні цього року ", — додала Стефанишина.

Крім того, чиновниця додала, що до цього саміту готується ще ряд взаємовигідних ініціатив.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни ЄС готові відкрити кордони для України після масштабного карантину.

Серед критеріїв потрапляння в список схвалення Європейського союзу буде кількість хворих коронавірусом на 100 тисяч населення, а також динаміка поширення пандемії Covid-19 і реакція країни на боротьбу з хворобою. Серед іншого, системи тестування та моніторингу, звітність, лікування та відстеження контактів хворих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини