Головна Новини Політика зовнішня політика У США заперечують погіршення ставлення до України через імпічмент Трампа, - посол
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заперечують погіршення ставлення до України через імпічмент Трампа, - посол

Співробітник посольства зазначив, що віддалені регіони США вперше почули про Україну саме завдяки гучному скандалу, який став підґрунтям для порушення процесу імпічменту Дональду Трампу

27 липня 2020, 15:47
Поділіться публікацією:

Повноважний посол України в США Володимир Єльченко заявив, що державна політика Вашингтона щодо України не змінилася після гучного процесу імпічменту президента Дональда Трампа. Про це дипломат розповів в інтерв'ю агентству "РБК-Україна".

У США заперечують погіршення ставлення до України через імпічмент Трампа, - посол

Зазначимо, що розслідування щодо імпічменту ініціювала Демократична партія США після опублікування стенограми розмови президентів Володимира Зеленського та Дональда Трампа, в якому останній нібито тиснув на першого з метою отримання політичних дивідендів на виборах в 2020 році.

"Це все відбувалося до мого призначення послом в США, і мені теж було неприємно це все спостерігати. Але навіть на цьому негативному тлі від тих, хто давав свідчення, був оприлюднений великий масив інформації про сучасний стан справ в Україні, зокрема через призму російської агресії і допомоги, якої потребує Україна. І саме це, мені здається, переважало", — сказав Єльченко.

При цьому він додав, що багато пересічних американців з півдня та центральної частини США, де проживає менше української діаспори, взагалі дізналися про Україну завдяки цьому інциденту.

"У Нью-Йорку я зайшов в один бар, і там на величезному телевізорі як раз була трансляція слухань, і я послухав, що люди між собою говорять, там був суцільний позитив: нарешті ми дізналися, де знаходиться Україна, і що цій країні треба допомагати. На таку піар-кампанію треба було б витратити мільйони доларів, а нам це дісталося практично безкоштовно", — не без іронії зазначив посол.

Нагадаємо, раніше портал "Коментар" повідомляв, що Дональд Трамп використовував у своїй передвиборчій агітації  досить дивну ідіому з кадрами українського Майдану, що викликало занепокоєння з боку європейських політиків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини