Головна Новини Політика зовнішня політика У Польщі висловили ставлення до безстрокового режиму тиші на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі висловили ставлення до безстрокового режиму тиші на Донбасі

Польський міністр Яцек Чапутович підтвердив свою підтримку Україні з боку Польщі

27 липня 2020, 21:13
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що керівництво його країни сподівається на продовження і додержання режиму тиші на Донбасі, який розпочався сьогодні, 27 липня, згідно з домовленостями в ТКГ. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У Польщі висловили ставлення до безстрокового режиму тиші на Донбасі

Так, Чапутович у своїй розмові з українським колегою Дмитром Кулебой, підкреслив, що Польща продовжує наполягати на необхідності дотримуватися територіальну цілісність України і припинення збройних дій, які всіляко забезпечує Росія на Донбасі.

"Такі дії з боку сусідньої держави відкрито порушують міжнародні закони і вимоги. Висловлюю надію, що останні домовленості про припинення вогню на лінії зіткнення, досягнуті під час Тристоронньої зустрічі контактної групи, будуть перманентно дотримуватися", — сказав польський міністр зовнішньополітичного відомства.

При цьому він додав, що дана угода є тим самим кроком до врегулювання ситуації на сході України, яка повинна бути досягнута шляхом мирних і дипломатичних домовленостей.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що офіційний представник Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не може дати гарантій щодо додержання режиму тиші на Донбасі, який оголошено безстроковим, оскільки офіційна Москва не є учасником того збройного конфлікту, що відбувається на сході країні.

"На рівні нормандського формату закріпити таку домовленість — це одна справа, а от які-небудь гарантії з боку Росії, в даному випадку, не думаю, що про це можна говорити, тому що наша країна не є учасником конфлікту на південному сході України", — уклав представник Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини