Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли, коли українці зможуть в'їжджати до країн Шенгенської зони
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, коли українці зможуть в'їжджати до країн Шенгенської зони

Українці можуть в'їжджати в 39 країн світу

21 липня 2020, 12:21 comments1949
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ України веде переговори з країнами-членами Шенгенської зони про можливість перетину кордонів. Правда все відбувається не так швидко, як хотілося б українській стороні. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на слова глави відомства Дмитра Кулеби.

У МЗС розповіли, коли українці зможуть в'їжджати до країн Шенгенської зони

Міністр закордонних справ розповів, що після карантину кордони для українців відкрили 39 країн. Щоправда, більша частина цих країн віддалені. Кулеба запевняє, що Україна зараз активно працює над тим, щоб країни ЄС дозволили в'їзд нашим співгромадянам.

Дмитро Кулеба повідомив, що одна з країн Шенгенської зони – Словенія – заявила про готовність відкрити кордон для українців. Правда, жителям нашої країни доведеться дотримуватися умов самоізоляції. Міністр акцентував увагу на тому, що, якщо Словенія відкрила кордони для українців, це означає, що така можливість є. За його словами Україна продовжить активну роботу над тим, щоб свої кордони відкрили й інші держави.

Раніше "Коментарі" писали, що Рада Європейського Союзу оновила перелік третіх країн, жителям яких дозволений в'їзд до Євросоюзу у зв'язку зі сприятливою епідеміологічною ситуацією на їх території. Згідно з рішенням, з 16 липня держави-члени Євросоюзу повинні почати скасування обмежень на поїздки на зовнішніх кордонах для резидентів наступних третіх країн: Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай і Китай. У випадку з Китаєм, азійці також повинні скасувати свої обмеження для жителів ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини