Головна Новини Політика зовнішня політика У Криму пройшов військовий парад Росії: МЗС направило ноту протесту в Москву
commentss НОВИНИ Всі новини

У Криму пройшов військовий парад Росії: МЗС направило ноту протесту в Москву

Український МЗС стурбований систематичної мілітаризацією анексованого Криму

25 червня 2020, 12:41 comments1220
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту в Росію через проведення військового параду в Севастополі на честь 75-річчя Великої Перемоги. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

У Криму пройшов військовий парад Росії: МЗС направило ноту протесту в Москву

На переконання української сторони, дана дія демонструє подальші наміри країни-агресора збільшувати ескалацію і проводити мілітаризацію на півострові Крим.

"Вважаємо, що проведення в тимчасово окупованих Російською Федерацією Донецьку і Луганську так званих "військових парадів", під час яких були продемонстровані 155-мм гаубиці 2А65 "Мста-Б", 122-мм гаубиці 2С1 "Гвоздика", реактивні системи залпового вогню БМ — 21 "Град", а також інша військова техніка, зокрема, зенітно-ракетні комплекси "Стріла-10", танки Т-72, БТР-80, БМП-1 є грубим порушенням зобов'язань російської сторони як сторони Мінських домовленостей та їх підписувача згідно з пунктом 2 "Комплексу заходів по виконанню Мінських угод" від 12.02.2015 та пунктом 2 "Доповнення до Комплексу заходів по виконанню Мінських угод від 12 лютого 2015 в частині, що стосується відведення танків, а також артилерійських гармат калібром до 100 мм і мінометів калібром до 120 мм (включно)", — наголошується у повідомленні.

Як результат, зовнішньополітичне відомство закликало Кремль негайно зупинити порушення територіальної цілісності України і залишити анексовану територію.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий парад пройшов в кількох містах Росії, а апогей "торжества ветеранів" відбувся в Москві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини