Головна Новини Політика зовнішня політика У Кремлі пояснили бажання РФ вийти з переговорів по Донбасу на рівні радників
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі пояснили бажання РФ вийти з переговорів по Донбасу на рівні радників

В Росії кажуть, що заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак не буде "згортати переговори" по Донбасу

31 липня 2020, 14:20
Поділіться публікацією:

У Кремлі заявили, що Росія не має наміру "згортати переговори" по Донбасу, заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак продовжує працювати на цьому напрямку. Як передає УНІАН, про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

У Кремлі пояснили бажання РФ вийти з переговорів по Донбасу на рівні радників

"Ні про яке згортання переговорів Козак не писав, не говорив і якщо це стверджується (в українських ЗМІ, – ред.) це є пересмикуванням", — сказав Пєсков.
На уточнювальне питання, чи відповідає дійсності інформація про те, що повноваження по веденню переговорів передаються від помічників голів-держав у МЗС "нормандського формату", Пєсков відповів: "До цієї роботи залучені всі — і помічники, і МЗС, і самі глави держав і Контактна група". Він підкреслив, що робота на рівні помічників глав держав буде продовжуватися. Пєсков додав, що не знає, що було опубліковано в українських ЗМІ, але якщо дійсно було опубліковано лист Козака, то "це не найправильніший спосіб бачення справ у плані дуже складних переговорів про тему врегулювання конфлікту на південному сході України".
При цьому він запевнив, що Росія "була, є і залишається прихильною Мінським домовленостям і вважає, що Мінський комплекс заходів є безальтернативною базою для продовження пошуку шляхів врегулювання".

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ України назвали головну умову проведення нормандської зустрічі. Якщо припинення вогню на Донбасі буде стійким — це дозволить перейти до виконання інших пунктів, які були досягнуті в Парижі 9 грудня. Про це заявив на брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини