Головна Новини Політика зовнішня політика Суд у Швейцарії присудив українському екс-нардепу 28 місяців тюремного ув'язнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд у Швейцарії присудив українському екс-нардепу 28 місяців тюремного ув'язнення

Екс-нардепа Миколи Мартиненка визнали причетним до відмивання грошей в Швейцарії

26 червня 2020, 21:29 comments1921
Поділіться публікацією:

Федеральний кримінальний суд Швейцарії 26 червня визнав, що колишній народний депутат України Миколи Мартиненка причетний до відмивання близько 2,8 млн євро через швейцарську фінансову систему. Про це пише "УНІАН" з посиланням на програму "Схеми".

Суд у Швейцарії присудив українському екс-нардепу 28 місяців тюремного ув'язнення

Крім того, швейцарський суд визнав винним у цій справі ще одного українця – Павла Скаленко. Він разом з Мартиненко фігурує і в українському кримінальному провадженні НАБУ і САП. Згідно з рішенням суду Швейцарії Мартиненко має відбути покарання у вигляді 28 місяців тюремного ув'язнення, 12 з яких – "безумовного відбування". Павлу Скаленко присудили 24 місяці ув'язнення.

Кримінальна палата Федерального кримінального суду прийняла рішення про покарання для українців під час сьогоднішнього засідання, яке відбулося 14:00 місцевим часом у місті Беллінцона.

Швейцарські правоохоронці раніше відзначали, Миколи Мартиненка і Павла Скаленко підозрювали в тому, що вони відкривали в швейцарських банках рахунки, з яких купували нерухоме майно та активи в Швейцарії і інших країнах. Таким чином українці відмивали гроші, отримані незаконним шляхом в Україні і Чехії.

Слідство повідомляло, що екс-депутат доручив Скаленку створити офшорну компанію в Республіці Панама. Компанією керували громадяни Панами, але всі вони вказували в якості свого уповноваженого представника Мартиненко. Пізніше Скаленко нібито за вказівкою Мартиненко відривав рахунки в швейцарських банках від імені офшорної компанії, вказуючи в документах бенефіціарним власником активів Миколи Мартиненка.

Микола Мартиненко заперечує свою причетність до цих подій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини