Головна Новини Політика зовнішня політика Сенат Франції підтримав ініціативу Медведчука про міжпарламентський діалог – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенат Франції підтримав ініціативу Медведчука про міжпарламентський діалог – ЗМІ

У сенаті Франції позитивно оцінили ініціативу лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука про міжпарламентський діалог «нормандського формату»

24 червня 2020, 20:00 comments1622
Поділіться публікацією:

У сенаті Франції відкриті до пропозиції голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука створити парламентський вимір "нормандського формату". Про це заявив глава верхньої палати французького парламенту Жерар Ларше, передає "РІА Новини".

Сенат Франції підтримав ініціативу Медведчука про міжпарламентський діалог – ЗМІ

"Коли ми говоримо про "нормандський формат", ми говоримо про мінські домовленості. Й, природно, це пропозиція, яку зробили нам друзі з Ради Федерації. Ми готові до цього питання – до всього, що допоможе просунутися до стабілізації в Україні, повернення діалогу", – сказав Ларше.

Так, 20 грудня 2019 року в Москві президент РФ Володимир Путін підтримав ідею максимально використовувати можливість діалогу між парламентаріями України, Росії, Німеччини, Франції для досягнення миру на Донбасі.

"Це хороша ідея. Давайте я попрошу керівництво Думи, щоб вони теж попрацювали разом з вами над цією ідеєю", – сказав тоді Путін на зустрічі з Медведчуком, додавши, що реакція російських парламентаріїв на парламентський вимір "нормандського формату" буде позитивною.

Потім 24 січня після презентації у Франції ініціативи щодо створення об'єднання парламентаріїв країн – учасниць "нормандського формату", покликаного сприяти відновленню миру на сході України, члени Сенату і національних зборів Франції з великим інтересом поставилися до цієї ідеї і висловили готовність підключитися до роботи, щоб сприяти виконанню Мінських угод.

А 28 січня того ж року на зустрічі з депутатами Бундестагу в Берліні Медведчук повідомив про досягнуті домовленості під час зустрічі глав держав "нормандського формату" в Парижі.

"Перше – вони погодилися з тим, що фундаментом діяльності "нормандського формату" є Мінські угоди, а саме: протокол, підписаний 5 вересня 2015 року, меморандум 19 вересня 2014 року і комплекс заходів 12 лютого 2015 року. Глави держав "нормандського формату" встановили, що мінські угоди, а саме ті три акти, які я перерахував, є обов'язковими для їх повної імплементації. У Парижі було прийнято рішення до кінця грудня 2019 року встановити постійний режим припинення вогню. Також в комюніке було зазначено про те, що необхідно імплементувати "формулу Штайнмайера", яка стосується встановлення особливого статусу непідконтрольних територій, тобто територій Донбасу, спочатку на тимчасовій, а потім при певних умовах, які є змістом "формули Штайнмайера", на постійній основі", – заявив народний депутат.

Нагадаємо, Медведчук закликав Зеленського слідувати Мінським угодам, щоб досягти миру на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини