Головна Новини Політика зовнішня політика Російська сторона в ТКГ визнала ОРДЛО територією України
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська сторона в ТКГ визнала ОРДЛО територією України

Кравчук заявив, що заяви російського політика з посяганнями на цілісність України суперечать нормам міжнародного права

16 вересня 2020, 20:04
Поділіться публікацією:

Глава української сторони в ТКГ Леонід Кравчук різко відповів представнику Росії на переговорах групи ТКГ з питань безпеки і зажадав вибачень в той момент, коли той заявив про приналежність ОРДЛО Росії. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело, наближене до проведення переговорів.

Російська сторона в ТКГ визнала ОРДЛО територією України

Фото з відкритих джерел

Так, Борис Гризлов — уповноважений представник від російської сторони в ТКГ в переговорах про врегулювання конфлікту на Донбасі, під час засідання групи заявив про те, що ОРДЛО "їх (Росії — ред.) окрема територія".

Кравчук, в свою чергу, відреагував, що такі заяви російського політика суперечать нормам міжнародного права, міжнародних договорів України, Конституції України, нормам ООН і ОБСЄ, позиції країн "Нормандського формату", в тому числі РФ, а "окремі райони Донецької і Луганської областей — це територія України і такою завжди залишиться".

За словами джерела агентства, Борис Гризлов не став сперечатися і погодився, що "ОРДЛО — це українська територія". Щоправда, вибачень після цього не було.

Також глава української делегації в ТКГ підкреслив, що наша країна прагне відновити територіальну цілісність і суверенітет, завжди виконуючи при цьому домовленості, досягнуті в Мінську, і ніколи не ставила під сумнів мандат ОБСЄ і проти передачі його кому-небудь.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Росія не буде обговорювати питання полонених до скасування постанови про проведення місцевих виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини