Головна Новини Політика зовнішня політика Посольство України в Польщі переїхало у нове приміщення
commentss НОВИНИ Всі новини

Посольство України в Польщі переїхало у нове приміщення

У МЗС заявили, що нове приміщення повинно сприяти поліпшенню іміджу України за кордоном

28 липня 2020, 10:16
Поділіться публікацією:

У Варшаві відбулося офіційне відкриття нового приміщення посольства України в Республіці Польща за участю міністрів закордонних справ двох країн Дмитра Кулеби і Яцека Чапутовича.

Посольство України в Польщі переїхало у нове приміщення

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на МЗС України.

Нова будівля розташована в одному з найпрестижніших районів Варшави – Мокотові.

"Це приміщення вражає. Воно з самого входу показує Україну саме такою, якою ми хочемо, щоб її бачили за кордоном: сучасною, комфортною, елегантною, зручною і повною сенсу. Ця будівля символізує ту Україну, яку ми будуємо", – заявив на відкритті Дмитро Кулеба.

Міністр особливо відзначив той факт, що в новому приміщенні першим почне роботу саме консульський відділ посольства. За його словами, захист прав та інтересів громадян України, які проживають, перебувають, учнів зараз у Польщі знаходиться серед найважливіших пріоритетів міністерства.

"Хочемо і працюємо також над тим, щоб нове приміщення стало своєрідним культурно-інформаційним центром і додатковим майданчиком для проведення заходів, зустрічей представників української громади та бізнесу", – додав він.

Нерухомість на вул. А. Мальчевського 17 у Варшаві, в якій розташувалося нове приміщення посольства, Україна придбала ще у 2011 році. У січні 2012 року розпочалися ремонтні роботи, але вже у квітні 2013 року їх довелося тимчасово зупинити через брак фінансування.

У вересні 2019 року будівництво відновилося, а вже в травні цього року польська сторона надала офіційний дозвіл на введення будівлі в експлуатацію.

Раніше "Коментарі" писали, що міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що керівництво його країни сподівається на продовження і дотримання режиму тиші на Донбасі, яке розпочалося 27 липня, згідно з домовленостями в ТКГ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини