Головна Новини Політика зовнішня політика Політолог Мулик: Україна зриває роботу КПВВ, а план Кравчука проти Мінська
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог Мулик: Україна зриває роботу КПВВ, а план Кравчука проти Мінська

Зрив Україною узгоджених параметрів роботи КПВВ і пряме протиріччя плану Кравчука Мінським угодами не піддаються сумніву, вважає політолог

18 листопада 2020, 16:10
Поділіться публікацією:

Зрив узгоджених параметрів роботи КПВВ в Золотому і Щастя активно обговорюється за межами України. Про це пише політичний оглядач Володимир Мулик: "На додаток до вчорашньої заяви офіційного представника російського МЗС Марії Захарової сьогодні з'явився і коментар повноважного представника ЛНР на Мінських переговорах Владислава Дейнего. Його суть та ж — Київ зірвав узгоджені раніше параметри роботи КПВВ і йде на зрив Мінська в цілому, оскільки запропонований Кравчуком план прямо суперечить Мінським угодам.

Політолог Мулик: Україна зриває роботу КПВВ, а план Кравчука проти Мінська

Ось про що пише Дейнего:

"З незмінним подивом і жалем ознайомився із заявою МЗС України від 17 листопада 2020 року щодо відкриття КПВВ в Золотому і Щастя і представленого України в ТКГ проекту "Плану спільних кроків учасників Тристоронньої контактної групи з виконання Мінських угод".

Автор вважає, що позиція офіційного Києва спотворює дійсність. На думку експерта, подібні вчинки лише збільшують час на реінтеграцію Донбасу і повернення територій Південного Сходу до складу України.

"У чому з Дейнего не посперечаєшся — так це в тому, що такі ситуації дуже впливають на настрої людей в Донецьку і Луганську. Київ ігнорує їхні потреби, і якщо така політика буде продовжуватися, то на реінтеграцію Донбасу дійсно потрібно ціла вічність. Особисто знайомий як з Дейнего, так і з Захаровою по телеефірах на федеральних каналах. Приводів звинувачувати їх у поширенні неправди не бачу — вони дуже дорожать своєю репутацією"- зазначив Мулик.

Тим часом представник ЛНР в Мінську досить критично поставився до заяв української сторони і запропонував почути думку незалежних спостерігачів.

"Заява МЗС України не заслуговує на те, щоб його коментувати чи спростовувати. Було б важливо почути неупереджену оцінку викладеної в цьому опусі "інформації" з боку представників ОБСЄ в Україні — живих свідків всіх наведених "подвигів" України", — пише Дейнего.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини