Головна Новини Політика зовнішня політика План Кравчука щодо Донбасу суперечить Мінським угодами - Розенбаум
commentss НОВИНИ Всі новини

План Кравчука щодо Донбасу суперечить Мінським угодами - Розенбаум

Політоглядач пояснив, чому план Кравчука Донбасом - провальний документ

17 листопада 2020, 12:35
Поділіться публікацією:

Політичний оглядач Сергій Розенбаум заявив, що українська влада займаються імітацією, а не пошуком реального миру на Донбасі. Про це він пише на своїй сторінці в Facebook.

План Кравчука щодо Донбасу суперечить Мінським угодами - Розенбаум

На його думку, так званий план Кравчука — провальний документ, який ніякого відношення до миру не має, а покликаний швидше показати українцям, що влада наполегливо працює в східному напрямку.

"Щоб план Кравчука, або будь-який інший план спрацював, потрібно, щоб усі сторони його прийняли, — пише Розенбаум. — Донбас і росіяни вже назвали план Кравчука Донбасом повним протиріччям Мінських угод. Вони вважають, що план призначений виключно для скликання чергового саміту "нормандського формату", про що заявив представник Росії в Тристоронньої контактній групі Борис Гризлов. в ОРДЛО ще більш категоричні — це не план врегулювання конфлікту, а спроба завести його в глухий кут".

Експерт зазначає, що проблема цього документа криється в самій назві — "План спільних кроків учасників ТКГ з виконання Мінських угод".

"Київ намагається підмінити саме виконання Мінських угод новим планом з їх виконання. Тобто, намагається змінити послідовність кроків, що, ясна річ, ніколи не приймуть ні в Москві, ні в Донецьку з Луганськом, — пояснив Розенбаум. — За версією української сторони, мінські угоди не є основою для врегулювання конфлікту, а лише служать основою роботи ТКГ. При цьому план Кравчука не має на меті врегулювати конфлікт, а лише покликаний розблокувати роботу ТКГ".

За словами політоглядача, Мінські угоди передбачають, що Україна закріпить за ОРДЛО особливий статус в Конституції і проведе вибори, тоді як Київ пропонує спочатку провести повну демілітаризацію ОРДЛО і виведення всіх збройних формувань до 15 лютого 2021 року.

"Виходить, Україна намагається скасувати своє зобов'язання з виведення всіх іноземних найманців, збройних формувань і військової техніки, а також роззброєння всіх незаконних груп на своїй території. При цьому вона хоче повністю роззброїти Донбас і ввести туди свої війська без будь-якого політичного врегулювання, отримавши повний військовий контроль над його територією і кордоном з РФ ще до виборів", — заявив Розенбаум.

На його думку, потрібен спеціальний закон, який окреслить поле діяльності народної міліції ОРДЛО. Крім того, експерт бачить в документі підміну поняття: "замість районів ОРДЛО з особливим статусом управління говориться про зону, вільну від незаконних збройних формувань". За словами Розенбаума, розпливчасто вказані в документі й дії, які повинні передувати початку виведення НВФ з ОРДЛО.

"У плані Кравчука далі прописані політичні та гуманітарні аспекти. Але далі можна вже не йти, план приречений вже після прочитання першого пункту. Ніхто в ОРДЛО не погодитися на таку послідовність, це ж очевидно. Це знають в Києві, Москві, Парижі та Берліні. але при цьому Київ чогось намагається в черговий раз "продавати" у ТКГ абсолютно даремні речі. Це говорить про те, що Україна і зараз не зацікавлена ​​в закінченні конфлікту і досягнення миру ", — зазначив Розенбаум.


Нагадаємо, стали відомі подробиці водної катастрофи на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини