Головна Новини Політика зовнішня політика Переговори ТКГ: про що домовилися під час останньої зустрічі
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори ТКГ: про що домовилися під час останньої зустрічі

Під час переговорів ТКГ Україна заявила про готовність відкрити КПВВ на Донбасі

8 липня 2020, 23:59
Поділіться публікацією:

Тристороння контактна група (ТКГ), до складу якої входять представники України, Росії та ОБСЄ, під час засідання 8 липня попередньо погодила 13 ділянок для розмінування на Донбасі. Сторони також обговорили можливості для розмінування наступних семи ділянок.

Переговори ТКГ: про що домовилися під час останньої зустрічі

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента (ВП).

Крім того, українська сторона заявила про готовність пропускати громадян через всі КПВВ, але питання залишається відкритим через неоднозначної позиції іншого сторони. Також протягом найближчих 4 місяців у Луганській області можуть заробити два нових КПВВ – пропозицію української сторони підтримали інші учасники переговорів.

Наступне засідання ТКГ може відбутися вже 14 липня. З такою ініціативою виступила українська сторона, аргументуючи його тим, що необхідно детально обговорити питання безпеки.

Нагадаємо, експерти оцінили для видання "Коментарі" результати зустрічі помічників голів держав "нормандського формату" в ракурсі врегулювання ситуації на Донбасі.

Зустріч відбулася в Берліні 3 липня. З української сторони були присутні віце-прем'єр-міністр, глава делегації Олексій Резніков та керівник Офісу президента Андрій Єрмак. За підсумками "рандеву" РФ вимагає від України якнайшвидшого закріплення в Конституції особливого статусу Донбасу. У свою чергу, президент Володимир Зеленський запевняє, що ніхто не в праві вимагати подібного від України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини