Головна Новини Політика зовнішня політика ОПЖЗ вимагає, щоб Зеленський дав оцінку перетворенню собору Святої Софії в Стамбулі в мечеть
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЖЗ вимагає, щоб Зеленський дав оцінку перетворенню собору Святої Софії в Стамбулі в мечеть

У ОПЗЖ вважають, що можливе перетворення собору Святої Софії в Стамбулі в мечеть зачепить почуття віруючих в Україні

11 липня 2020, 13:01 comments1223
Поділіться публікацією:

Партія "Опозиційна платформа – За життя" вимагає від президента України Володимира Зеленського дати політичну оцінку можливого перетворення собору Святої Софії в Стамбулі в мечеть. Про це йде мова в офіційній заяві партії.

ОПЖЗ вимагає, щоб Зеленський дав оцінку перетворенню собору Святої Софії в Стамбулі в мечеть

Зазначимо, Вищий адміністративний суд Туреччини дозволив змінити статус собору Святої Софії в Стамбулі, таким чином, дозволивши перетворити його в мечеть.

У ОПЗЖ вважають, що Україна не може залишитися осторонь, адже це рішення турецького суду зачіпає почуття мільйонів православних християн, які живуть в нашій країні. До того ж, на думку партії, суд прийняв рішення на тлі сьогочасної політичної кон'юнктури.

"Партія "Опозиційна платформа – За життя" твердо стоїть на позиціях захисту традиційних християнських цінностей, канонічного православ'я та поваги до історичної пам'яті нашого народу. Тому ми, як і мільйони українців, а також християн всього світу, не можемо байдуже дивитися на провокаційне рішення турецької влади змінити статус храмового комплексу Святої Софії в Стамбулі, в історичному Царгороді. Саме звідти на нашу землю прийшла православна віра, яка стала основою самосвідомості і культури всіх східнослов'янських народів", – йдеться в заяві партії.

У зв'язку з цим ОПЗЖ вимагає від Володимира Зеленського справедливо з позиції політика оцінити дії Туреччини і захищати християнські принципи, як це зробили лідери інших християнських країн. У партії вважають, що мовчання керівництва нашої країни тільки доводить, що воно не може відстоювати важливі для українців принципи.

Нагадаємо, "Опозиційна платформа – За життя" зажадала від Володимира Зеленського припинити голослівні звинувачення та політичні переслідування її лідерів.

Раніше "Коментарі" писали, що в цьому році готелі Туреччини і, зокрема Анталії, очікують не менше 100 тисяч українських туристів в липні, хоча в минулому році число наших відпочивають на турецьких курортах перевищило число у 145 тисяч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини