Головна Новини Політика зовнішня політика Очільник Євроради обговорив з Путіним події в Білорусі. Відома реакція Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексклюзив Очільник Євроради обговорив з Путіним події в Білорусі. Відома реакція Кремля

Після розмови з Путіним Шарль Мішель заявив, що тільки мирна і дійсно інклюзивна розмова може вирішити кризу в Білорусі.

18 серпня 2020, 18:30 comments1085
Поділіться публікацією:

Президент Європейської ради Шарль Мішель в телефонному режимі провів розмову з Президентом Росії Володимиром Путіним щодо останніх подій в Білорусі. Про це Мішель написав в своєму Твіттері .

Очільник Євроради обговорив з Путіним події в Білорусі. Відома реакція Кремля

Автор: JULIEN WARNAND, джерело: EPA-EFE

"Тільки що обговорив ситуацію в Білорусі з Президентом Російської Федерації Путіним. Тільки мирний і по-справжньому інклюзивний діалог може вирішити кризу в Білорусі", — вважає Мішель.

При цьому, як повідомляє прес-служба офіційного Кремля з приводу цієї розмови, "з російської сторони висловлено занепокоєння у зв'язку з намаганнями деяких країн чинити тиск на керівництво республіки і всіляко дестабілізувати внутрішньополітичну обстановку. Відзначається зацікавленість в тому, щоб не допустити конфронтаційного варіанта розвитку подій ".

Як повідомляло видання "Коментарі", 9 серпня в Білорусі відбулися чергові вибори глави держави. 14 серпня ЦВК оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду вже 26 років, набрав більше 80% голосів виборців, в той час як опозиційний кандидат Світлана Тіхановська — 10,1%.

Відразу після виборів в Білорусі почалися виступи громадян, які не згодні з їх офіційними результатами. Силовики жорстко розганяли протестуючих, застосовуючи спеціальні засоби, світло-шумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більше 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили не менше 250 постраждалих, стало відомо про декількох загиблих.

По Світлані Тіхановській  — відомо, що вона перебуває в Литві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини