Головна Новини Політика зовнішня політика Обсяги українського експорту в ЄС і США істотно скоротилися - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Обсяги українського експорту в ЄС і США істотно скоротилися - Медведчук

Політик вказав на скорочення обсягів українського експорту в ЄС і США

22 вересня 2020, 12:25
Поділіться публікацією:

Обсяги українського експорту в ЄС і США істотно скоротилися, що ніяк не відповідає заявам української влади про стратегічне партнерство з цими країнами. Про це йдеться в повідомленні голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука на сайті політсили.

Обсяги українського експорту в ЄС і США істотно скоротилися - Медведчук

Так, Державна служба статистики України оприлюднила дані за січень — липень 2020 року зовнішньоторговельної діяльності підприємств України, а Державна митна служба — по українському експорту і імпорту вже за серпень поточного року. Загальний обсяг українського експорту, за даними Держстату, знизився за 7 місяців 2020 року на 7,4%, а експорт в країни ЄС — на 18,6%.

"Дивно, що при наявності віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції і записи в Конституції про "прагнення в ЄС" нам ніхто так і не пояснив: чому експорт в країни Євросоюзу знижується в 2,5 рази швидше, ніж йде скорочення всього іншого українського експорту?" — задається питанням Медведчук.

Відзначається, що в 2020 році зросли лише поставки українського м'яса свійської птиці (курятини) в країни Європи — на 5%.

Не менш цікава і "братня допомога" США в справі просування українських товарів, зазначає політик. За даними Державної митної служби, тільки в серпні поточного року на величезному ринку Сполучених Штатів вдалося продати українських товарів на дуже незначну суму — $70,9 млн.

"І цю країну Президент Зеленський слідом за українським МЗС називає нашим "стратегічним партнером"?" — міркує Медведчук. — Втім, може бути, США постачають в Україну щось дуже важливе, так званий критичний імпорт? Теж немає. Та й загальна сума імпорту товарів зі Сполучених Штатів вкрай невелика: за серпень 2020 року — на $199,8 млн. Невелика в порівнянні з КНР і Росією — звідти в Україну надходять саме товари критичного імпорту на мільярди доларів. Ці ж країни купують товари в Україні на мільярди доларів, забезпечуючи тим самим роботою сотні тисяч українців. А США? Ось таке дивне "стратегічне партнерство" як результат зовнішнього управління, що знищує економіку України".

Раніше Медведчук пояснив, як бюджет-2021 провокує падіння в економічну і соціальну прірву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини