Головна Новини Політика зовнішня політика Макрон і Тихановська зустрілися в Литві: відомо, про що говорили два лідери
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон і Тихановська зустрілися в Литві: відомо, про що говорили два лідери

Білорусь заручилася підтримкою Франції, яка культивує демократичні свободи

29 вересня 2020, 13:59
Поділіться публікацією:

Макрон і Тихановська зустрілися в Литві: відомо, про що говорили два лідери

Сьогодні у Вільнюсі відбулася зустріч французького президента Еммануеля Макрона і екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тіхановском, яка була запланована з учорашнього вечора . Про це передає возі-канал "Пул Першого".

В ході зустрічі Тіхановском подякувала в особі Макрона всі країни Євросоюзу, які відмовилися визнати легітимність Олександра Лукашенка, як законно обраний лідера республіки. При цьому вона додала, що Білорусі необхідна підтримка Франції для проведення нових виборів, де будуть прозоро і чесно вважатися голосу білоруського народу.

"На кону — людські життя. Чим довше ми занурюємося в кризу, тим більше він забирає жертв. Тому ми зацікавлені розпочати переговори якомога швидше. І я вдячна Франції за надану увагу. Еммануель Макрон відмінно поінформований про білоруської ситуації, стежить за подіями і підтримує білорусів в нашій боротьбі за свободу ", — зауважила Тіхановском на закінчення зустрічі.

У свою чергу Макрон висловив сподівання, що за сприяння цивілізованих країн і ОБСЄ в Білорусі вдасться домогтися проведення демократичних виборів, де буде обраний новий лідера держави. Президент захопився консолідацією білоруського народу в єдиному пориві добути собі політичну і громадянську свободу.

"Ми будемо діяти. Я поважаю і захоплююся участю Світлани. Як європейці, ми зробимо все, щоб допомогти білоруському народу. Ми скористаємося медіації в форматі ОБСЄ, щоб досягти прогресу. У нас була чудова дискусія, і зараз нам потрібно бути прагматичними і підтримати білоруський народ. Ми зробимо все що в наших силах, повірте мені ", — запевнив Тіхановском Макрон.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Світлана Тіхановском закликала лідерів ЄС не вводити важкі санкції проти Білорусі, а обмежитися точковими заходами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини