Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба закликав Лукашенка звільнити політв'язнів в Білорусі і припинити розгін вуличних протестів
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба закликав Лукашенка звільнити політв'язнів в Білорусі і припинити розгін вуличних протестів

Глава МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що білоруси взяли хороший приклад з України

12 серпня 2020, 14:43
Поділіться публікацією:

Народний протест проти несправедливості і деспотизму — це демократичний інструмент, без якого не можна побудувати демократичне суспільство з гуманістичними цінностями. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи гострі протистояння між протестувальниками та силовиками в Білорусі, передає видання "Радіо НВ" .

Кулеба закликав Лукашенка звільнити політв'язнів в Білорусі і припинити розгін вуличних протестів

Так, за словами Кулеби, влада Білорусі повинна прислухатися до законних вимог громадян і припинити насильно заглушувати їхні голоси. Також міністр підкреслив, що політичні в'язні повинні бути звільнені (згідно з міжнародною Конвенцією з прав людини).

"Для України право на мирний протест є невід'ємною частиною політичного і громадського життя, тому ми маємо великий досвід і можемо вже зараз сказати, що відсутність діалогу призводить до загострення протистояння, послаблює країну, і цим ослабленням завжди користуються зовнішні гравці", — підкреслив Кулеба.

Міністр побажав сусідам знайти суспільно-політичний баланс, щоб повернути мирне життя в країну, але щодо результатів виборів, які переважна кількість політологів і експертів вважають сфальсифікованими, поки висловлюватися не став.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат від фракції "Євросолідарність" Олексій Гончаренко подав законопроект, згідно з яким Україна офіційно не визнає перемогу Олександра Лукашенка на президентських виборах в Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини