Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук про Мінські угоди: "Там немає вимоги про особливий статус для ОРДЛО"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук про Мінські угоди: "Там немає вимоги про особливий статус для ОРДЛО"

Глава ТКГ Леонід Кравчук зазначив, що Мінські угоди необхідно уважно вивчити через призму того, що вони писалися ще п'ять років тому

4 серпня 2020, 23:47
Поділіться публікацією:

Глава української делегації в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що ні в якому разі не можна сумніватися в усьому, що прописано в Мінських угодах, але їх треба уважно дослідити в ключі актуальної обстановки на Донбасі, яка склалася вже після їх підписання. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Кравчук про Мінські угоди: "Там немає вимоги про особливий статус для ОРДЛО"

Так, на думку Кравчука, останні п'ять років суттєво вплинули на сам зміст цього документа і необхідно грамотне трактування.

"Тому потрібно привести їх в таку систему мислення і систему дій, з якими погодяться всі сторони, щоб припинити війну на Донбасі", — зазначив перший президент України.

При цьому він підкреслив, що ніяких вимог щодо обов'язкового присвоєння особливого статусу для Донбасу в Мінському договорі немає і не передбачено така зміна для самої Конституції.

деякі, в тому числі і російська сторона, наполягають, що там, мовляв, саме так написано. І ми повинні довести, повинні сісти і прочитати разом, і зробити висновок", — підсумував Кравчук.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський наполіг на уважному вивченні і трактуванні всіх спірних пунктів в Мінських угодах , що Кремль персонально сприйняв як чергову спробу України відтягнути час по їх виконанню.

"Важко сказати, що там можна розшифровувати, бо написано все досить просто. І документ містить вичерпні формулювання. Контакти триватимуть", — вказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини