Головна Новини Політика зовнішня політика Керівництву НАБУ і САП запропонували рекордний хабар в історії України за закриття справи Злочевського
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівництву НАБУ і САП запропонували рекордний хабар в історії України за закриття справи Злочевського

Керівництву НАБУ і САП пропонували хабар у 6 млн дол. за закриття справи до дня народження Миколи Злочевського

13 червня 2020, 12:08 comments2271
Поділіться публікацією:

Співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали трьох осіб за фактом рекордної хабарі керівництву в 6 мільйонів доларів за закриття провадження проти екс-міністра екології Миколи Злочевського. Про це під час брифінгу повідомив керівництво НАБУ і САП.

Керівництву НАБУ і САП запропонували рекордний хабар в історії України за закриття справи Злочевського

В САП і НАБУ повідомляють, що до справи можуть бути причетні працівники Офісу генпрокурора. Хабар призначався за закриття справи, в якій йшлося про те, що Злочевський сприяла заволодінню коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого "Реал Банку". Справа зареєстровано 3 червня 2020 року.

Керівник НАБУ Артем Ситник розповів, що люди, які пропонували хабар, просили закрити справу проти Миколи Злочевського до його дня народження, вони хотіли закрити кримінальне провадження та забезпечити повернення Злочевського в Україну.

Серед затриманих Ситник назвав працівника державної податкової служби, який займає посаду першого заступника начальника ГУ ГФС в Києві, ще одна людина імовірно мав відношення до компанії Burisma і є довіреною особою Злочевського, третій чоловік – також довірена особа Злочевського і співробітник ГФС.

Артем Ситник заявив, що це рекордна хабара в історії незалежної України.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що колишній народний депутат Сергій Лещенко у своєму особистому Telegram-каналі написав, що колишній чиновник спробував передати хабар у розмірі 6 мільйонів доларів чолі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницкому та керівництва Національного антикорупційного бюро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини