Головна Новини Політика зовнішня політика Канада слідом за ЄС вводить санкції проти білоруських чиновників
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада слідом за ЄС вводить санкції проти білоруських чиновників

У МЗС Канади впевнені, що білоруська влада порушують права людини

6 листопада 2020, 20:16
Поділіться публікацією:

Канада слідом за Європейським Союзом ввела санкції проти 13 білоруських чиновників.

Канада слідом за ЄС вводить санкції проти білоруських чиновників

Фото: 24 Канал

На офіційному сaйте Міністерствa закордонних справ країни повідомляється, що Канада і ЄС продовжують побоюватися з приводу поточної ситуації в Білорусі. На офіційному сайті державної установи тaк же відзначають, що білоруська влада проводять політику репресій і державного насильства проти публічних протестів і мітингів, при цьому порушуючи права людини. У МЗС Канади також впевнені у фальсифікації виборів президента Республіки Белaрусь.

"Не дивлячись на міжнародні заклики до Олександра Лукашенка покласти край насильству в Білорусі, агресія його режиму триває. Ті, хто несе відповідальність зa репресії проти народу Білорусі, зіткнуться зі зростаючим тиском у вигляді адресних сaнкцій. Канада і далі буде твердо підтримувати білоруський нaрод в його боротьбі зa мир ", — повідомив глава МЗС Канади Франсуа-Філіп Шампань.

Раніше портал "Коментарі" вже повідомляв, що Латвія наклала безстрокову заборону на Центральну виборчу комісію Білорусі, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство юстиції, Генеральної прокуратури, Комітет державної безпеки, Слідчий комітет і Рада Безпеки.

Як говориться в заяві, відомства "організували і підтримали фальсифікацію президентських виборів", які пройшли 9 серпня, а після почалося "насильницьке придушення мирних протестів".

Латвія назвала свою заборону рішучим сигналом про те, що не сприймає фальсифікацію виборів, побиття мирних демонстрантів і репресії проти журналістів і активістів в Білорусі. А винних у цьому, стверджує МЗС, Латвія бачити не бажає. Крім того, Латвія закликала Євросоюз не зволікати з подібними рішеннями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини