Головна Новини Політика зовнішня політика Експерт пояснив, які вигоди Україна отримає під час президентства Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснив, які вигоди Україна отримає під час президентства Байдена

На думку Тараса Семенюка, Україні важливо підтримувати відносини з двома палатами парламенту

9 листопада 2020, 12:51
Поділіться публікацією:

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк в ексклюзивній бесіді з журналістами "Коментарів" відреагував на інформацію, що Україна однією з перших привітала Джо Байдена на президентських виборах в США.

Експерт пояснив, які вигоди Україна отримає під час президентства Байдена

"Як правило, першими вітають завжди найближчі союзники. Тому немає нічого дивного в тому, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон привітав першим. Серед перших був і президент України Володимир Зеленський. І ця ініціатива абсолютно прогнозована, оскільки таким чином глава держави дає зрозуміти, що історія "плівок Деркача" є вже історією. Хоча можна очікувати, що в коридорах політичної кулуарщини "плівки Деркача" негативно вплинуть на  відносини нового американського істеблішменту з окремими політиками в Україні", — припускає експерт.

Він також вважає, що нашій державі варто підживлювати інституційну комунікацію і не перекладати увагу тільки на новообраного президента.

"У цьому світлі важливо зберегти і посилювати далі двопартійну підтримку України, — впевнений Тарас Семенюк. — Саме завдяки цьому консенсусу ми можемо розраховувати не тільки на військово-технічну допомогу, а й на прорив в інвестиційній сфері. Але для цього Україна повинна озвучити чіткі прагматичні мети. Ми повинні дати зрозуміти американцям, чому Україна є саме тією країною, куди повинні йти американські інвестиції. І не варто обмежуватися тільки грантовими програмами для розвитку громадянського сектора".

З іншими думками про вплив виборів в США на Україну можна ознайомитися тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини