Головна Новини Політика зовнішня політика Джеппар розповіла про стратегію МЗС щодо деокупації Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Джеппар розповіла про стратегію МЗС щодо деокупації Криму

Зі слів заступниці Міністра МЗС, нова платформа з деокупації півострову задасть багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях

11 вересня 2020, 23:29 comments1057
Поділіться публікацією:

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар в розповіла, з чого складається стратегія деокупації Криму. Про це пише LB.ua.

Джеппар розповіла про стратегію МЗС щодо деокупації Криму

Фото: Андрій Гудзенко/LIGA.net

За словами Джеппар, стратегія була розроблена представниками МЗС. Цей документ окреслює засади роботи платформи з деокупації Криму.

"Нова платформа задасть багаторівневу рамку, яка триматиме тему Криму на різних рівнях", — розповідає Джеппар.

За словами  політикині — перший, найвищий політичний рівень стосується саміту, організацію якого ініціюватиме Україна. Він проходитиме щорічно, наприклад,  26 лютого — день опору Криму російській окупації.

Другий рівень, буде реалізовуватися на рівні міністрів закордонних справ і міністрів оборони.

"Чому оборони, тому що ми будемо наголошувати на тому, говорячи про окупацію Криму, що йдеться не лише про систематичне порушення прав людини, про яке ми не будемо забувати, але й про мілітаризацію півострова і загроза безпеці не лише України, а й усього регіону. Ми бачимо апетити Російської федерації – це і Близький Схід, і Північна Африка. Для них Крим – це плацдарм для військових", — пояснила перша заступниця голови МЗС.

Третім рівнем стануть міжпарламентські зв’язки, Радою Європи, ОБСЄ, НАТО, робота з депутатами, додала вона.

Відомо, що МЗС також планує в листопаді провести безпекову конференцію. Втім, Джеппар не виключає її перенесення через COVID-19.

Як раніше повідомляли "Коментарі", МЗС виступила з протестом з приводу обшуків і затримання кримських татар окупаційною владою півострова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини