Головна Новини Політика зовнішня політика Депутат Європарламенту закликав Євросоюз обговорити ініціативу Медведчука – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутат Європарламенту закликав Євросоюз обговорити ініціативу Медведчука – ЗМІ

У Європарламенті заявили, що ініціативу "парламентського виміру нормандського формату" лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука необхідно використовувати в переговорах щодо Донбасу

5 червня 2020, 17:01 comments1426
Поділіться публікацією:

Депутат Європарламенту від Німеччини доктор Максиміліан Кра зареєстрував 2 червня офіційний письмовий запит до Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля. У ньому він попросив сформулювати позицію щодо, як сказано в документі, "багатообіцяючої мирної ініціативи", започаткованої головою політради партії "Опозиційна Платформа — За Життя" Віктором Медведчуком. Про це повідомляє "112 Україна".

Депутат Європарламенту закликав Євросоюз обговорити ініціативу Медведчука – ЗМІ

На сайті Європарламенту німецький депутат просить голову європейської дипломатії дати конкретні відповіді на наступні питання: "Що Верховний представник Союзу із закордонних справ і політики безпеки думає про українську ініціативою залучити до мирного процесу парламентаріїв з Німеччини, Франції, Росії та України?" і "Чи готовий Високий представник/віце-президент Боррель провести переговори з українською опозицією щодо цієї ініціативи, яка об'єднає всі сторони, залучені до конфлікту на Донбасі, для переговорів, які будуть проводитися політичними діячами з ряду держав-членів ЄС?"
Повідомляється, що згідно із законодавством Євросоюзу офіс Жозепа Борреля повинен буде протягом найближчих тижнів надати письмові відповіді на поставлені євродепутатом питання.

Зазначимо, депутат Європарламенту Кра заявляв до цього, що ініціатива Медведчука — це єдина надія на мир в Україні. За його словами, Медведчук – єдиний, хто виступає за послідовну реалізацію Мінських угод і "нормандського формату".

Раніше "Коментарі" розібралися, наскільки реальна в 2020 році зустріч у "нормандському форматі" та що вона може змінити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини