Головна Новини Політика зовнішня політика Чи визнає Україна вибори в Білорусі: з’явилася офіційна позиція МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи визнає Україна вибори в Білорусі: з’явилася офіційна позиція МЗС

Україна запропонувала Білорусі допомогу, щоб ситуація у сусідській країні не призвела до втрати суверенітету

15 серпня 2020, 22:01 comments1774
Поділіться публікацією:

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що поділяють позицію Євросоюзу щодо виборів в Білорусі. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС.

Чи визнає Україна вибори в Білорусі: з’явилася офіційна позиція МЗС

Так, відомство прийшло до висновку, що офіційно оприлюднені результати виборів президента у Білорусі не викликають довіри в білоруському суспільстві.

"Ми загалом поділяємо позицію, висловлену Європейським Союзом щодо виборів в Білорусі", — йдеться у повідомленні.

При цьому, Україна висловила занепокоєність щодо випадків необґрунтованої жорстокості правоохоронців відносно громадян, які вийшли на протести, а також щодо журналістів та іноземців. У МЗС розраховують, що звільнення з-під варти деяких затриманих – це початок діалогу влади з громадянським суспільством і можливість перейти до пошуку компромісів.

Україна закликала керівництво Білорусі не допустити подальших переслідувань за політичними мотивами своїх опонентів і демонстрантів, а також провести об’єктивне розслідування щодо фактів неправомірного застосування сили проти мирних протестувальників.

"Україна вважає Білорусь особливо близькою країною і готова докласти усіх зусиль, щоб допомогти їй пройти цей складний етап без ослаблення суверенітету, врегулювати кризу з дотриманням основоположних прав і свобод громадян", — резюмує МЗС.

Нагадаємо, Зеленський виступив із різкою заявою через передачу "вагнеревців" Росії.

Як повідомлялося, в Мережі оприлюднили відео загибелі протестувальника в Білорусі, яке суперечить офіційній версії смерті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини