Головна Новини Політика зовнішня політика "Це не наша турбота": у Зеленського зобов'язали Росію постачати воду населенню Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це не наша турбота": у Зеленського зобов'язали Росію постачати воду населенню Криму

Офіційний представник України в включеному Криму відзначив, що Росія зазнає колосальних збитків, забезпечуючи кримчан водою

13 вересня 2020, 22:44 comments2623
Поділіться публікацією:

Представництво президента України в окупованому Криму заявило, що саме Росія, як держава-агресор, зобов'язана постачати жителів півострова водою, поки продовжує в порушення всіх міжнародних норм займати його територію. Про це написано на сторінці прес-служби відомства в Facebook.

"Це не наша турбота": у Зеленського зобов'язали Росію постачати воду населенню Криму

Так, Женевська конвенція, прийнята в 1942 році, пише представництво Зеленського в Криму, зобов'язує державу-окупанта постачати цивільному населенню всі необхідні засоби для життєдіяльності, включаючи харчування, медикаменти, одяг і так далі.

"Ці положення, безумовно, стосуються і такого ресурсу як вода. Тобто, прямим зобов'язанням держави-окупанта є забезпечення цивільного населення окупованої території всіма необхідними ресурсами. Більш того, стаття 60 Четвертої Женевської конвенції передбачає, що також надання гуманітарної допомоги третіми сторонами не звільняє держава-окупанта від зобов'язань, покладених на неї, зокрема, статтею 55 Четвертої Женевської конвенції ", — зазначено в повідомленні.

Далі офіційні органи підкреслили, що для Росії це завдання є вкрай дорогої і витратною процедурою, тому вона всіляко схиляє Україну до відновлення водопостачання на півострів, який відняла силовим і методом маніпуляцій.

"Однак Україна не повинна вирішувати проблеми, що виникають перед державою-окупантом після шести років тимчасової окупації нею частини суверенної території України", — уклали в Офісі українського гаранта.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з початку тижня в Криму почалася справжня гуманітарна катастрофа через жорсткого обмеження подачі води в регіонах з урахуванням посухи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини