Головна Новини Політика зовнішня політика "Без чорних скриньок немає міжнародноЇ довіри": Україна звернулася до Ірану з розслідування катастрофи МАУ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Без чорних скриньок немає міжнародноЇ довіри": Україна звернулася до Ірану з розслідування катастрофи МАУ

Посол України Андрій Шевченко взяв участь в онлайн-конференції Міжнародної організації цивільної авіації з питань розслідування авіакатастрофи МАУ над Іраном

10 червня 2020, 22:05 comments1259
Поділіться публікацією:

Затягування Іраном передачі "чорних скриньок" з пасажирського лайнера авіакомпанії МАУ, який впав 8 січня 2020 року при здійсненні рейсу "Тегеран-Київ" — це неповага до сім'ям загиблих і до самої Міжнародної організації цивільної авіації. Про це заявив посол України Андрій Шевченко, який взяв участь у раді ІКАО, на своїй сторінці в Facebook.

"Без чорних скриньок немає міжнародноЇ довіри": Україна звернулася до Ірану з розслідування катастрофи МАУ

Так, за словами посла, ефективність зборів членів організації залежить від відкритості розслідування і довіри, а іранська позиція позбавляє їх обох компонент.

"Президент Ради ІКАО Сальваторе Шакитано повідомив, що Іран заслухають до завершення цієї сесії. Ми закликаємо Тегеран виконати свої обіцянки, а ІКАО — застосувати всі інструменти впливу, щоб розслідування було швидким та якісним", — підсумував Шевченко, закликавши владу Тегерана не відкладати інформацію про авіакатастрофу, зафіксовану "чорними ящиками".

" target="_blank">

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що МЗС України також критично відреагували на усні повідомлення Ірану про хід розслідування по авіакатастрофі пасажирського Боїнга. Так, заступник голови МЗС, зараз спостерігаються досить позитивні медійні сигнали з боку Ірану, хоча реального просування в розслідуванні поки немає.

"Ми дуже розраховуємо, що іранська сторона якомога швидше перейде від гарних слів до гарних вчинків", — резюмує чиновник.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини