Головна Новини Політика зовнішня політика Авіакатастрофа МАУ: Іран не поспішає передавати "чорні скриньки" до Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакатастрофа МАУ: Іран не поспішає передавати "чорні скриньки" до Франції

У МЗС України назвали чергову дату передачі Іраном "чорних ящиків" Франції, отриману з Тегерана

5 липня 2020, 19:29 comments1023
Поділіться публікацією:

Самописці з Боїнга авіакомпанії МАУ, який розбився над Іраном 8 січня, продовжують перебувати в Тегерані, незважаючи на обіцянку передати їх прокуратурі Франції. Про це передає агентство "РБК-Україна", посилаючись на віце-главу Міністерства закордонних справ Євгена Єніна.

Авіакатастрофа МАУ: Іран не поспішає передавати "чорні скриньки" до Франції

Як зазначив чиновник, влада Ірану обіцяють, що "чорні ящики" для розслідування трагічної катастрофи будуть передані до 20 липня.

"Ми уважно спостерігаємо за цим процесом. Буквально пару днів тому ми отримали згоду від французьких властей прийняти наших двох експертів, які повинні взяти участь у цьому технічному процесі", — підкреслив Єнін.

За словами міністра, якщо технічне розслідування покаже стороннє втручання, то Україна буде переходити до другого етапу переговорного процесу і потребує конкретного рівня компенсації сім'ям загиблих.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що розшифровка матеріалів з самописців літака авіакомпанії МАУ буде проходити в Парижі французькими фахівцями, що обумовлено міжнародними органами і за згодою української сторони.

"Тільки так ця експертиза буде мати доказове значення і міжнародне визнання. Тому ми відпрацьовуємо маршрут передачі ящиків у Францію через Україну", — пояснив тоді Єнін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини