Головна Новини Політика вибори Вибори на карантині: як будуть протистояти коронавірусу на виборчих дільницях
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори на карантині: як будуть протистояти коронавірусу на виборчих дільницях

Проголосувати дозволять навіть тим, у кого будуть симптоми ГРВІ, але їх відправлять в окрему кабінку

27 серпня 2020, 03:39 comments1277
Поділіться публікацією:

Санітарні правила для проведення місцевих виборів в Україні розробила Центральна виборча комісія. Вони базуються на основних рекомендаціях на період карантину, йдеться на сайті ЦВК. А затвердити правила остаточно тепер повинен Кабінет міністрів.

Вибори на карантині: як будуть протистояти коронавірусу на виборчих дільницях

Вибори в Україні

Українці, які в умовах карантину живуть ще з березня, нічого надприродного в правилах на виборчих дільницях не побачать. І все ж деяких обмежень доведеться дотримуватися.

Правило номер один — це маски і рукавички. Їх повинні носити як члени виборчої комісії, так і самі виборці. На кожній дільниці повинні бути дезінфектори, а працівники комісій мають стежити за тим, щоб люди дотримувалися соціальної дистанції.

На вході на дільницю кожному виборцю виміряють температуру. Якщо ознаки застуди будуть очевидні, то проголосувати людині все ж дозволять, але тільки в окремій кабінці, яку спеціально облаштують для таких випадків.

Члени виборчої комісії крім масок повинні будуть також надіти захисні екрани або окуляри. Вологе прибирання в приміщенні будуть робити кожні 4 години і постійно дезінфікувати столи, поручні і дверні ручки.

До слова, проголосувати на місцевих виборах зможуть і ті, хто знаходиться на самоізоляції. До них члени комісії приїдуть зі спеціальною урною додому.

Самі вибори відбудуться 25 жовтня. Українці будуть вибирати мерів і сільських голів, а також депутатів всіх місцевих рад.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чому в Україні не зможуть скасувати місцеві вибори через коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини