Головна Новини Політика вибори У Раду проходять 4 партії: розрив між "Слугою народу" і "ОПЗЖ" скорочується, - соціологи
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раду проходять 4 партії: розрив між "Слугою народу" і "ОПЗЖ" скорочується, - соціологи

Якби вибори до Верховної Ради проводилися найближчої неділі, то найбільшу кількість виборців проголосували б за "Слугу народу" та "Опозиційну платформу - За Життя"

28 липня 2020, 12:30
Поділіться публікацією:

Якби вибори до Верховної Ради проводилися найближчої неділі, то найбільшу кількість виборців проголосували б за "Слугу народу" (26,0%) та "Опозиційну платформу — За Життя" (Бойко Ю., Медведчук В., Рабинович В.) – 21,3%. Також у парламент пройшла б "Європейська солідарність" (Порошенко П., Парубій А., Геращенко В.) – 12,8% та ВО "Батьківщина" (Тимошенко Ю., Тарута С.) – 9,3%. Про це йдеться у соціологічному дослідженні, проведеному Інститутом аналізу і прогнозування 16-26 липня 2020 року в 24-х областях України і Києві.

У Раду проходять 4 партії: розрив між "Слугою народу" і "ОПЗЖ" скорочується, - соціологи

Соціологи кажуть, що загальна кількість опитаних — 2032 особи, а похибка вибірки не перевищує 2,1%. Використаний метод опитування — інтерв'ю за місцем проживання респондентів.

Рейтинг інших партій розподілився наступним чином: "Партія Шарія" — 4,1%, "Радикальна партія Олега Ляшка" — 3,6%, "Сила і честь" -3,6%, "Громадянська позиція" — 2,8%, "ВО "Свобода" — 1,9%, "Українська стратегія Гройсмана" — 1,7%, "Голос" — 1,2%, "Опозиційний блок" — 1,1%, "Національний корпус" — 0,8%, "За майбутнє" — 0,6%, "Об'єднання "Самопоміч" — 0,3%. Всі дані – для виборців, які визначилися з вибором і візьмуть участь у голосуванні.

У Раду проходять 4 партії: розрив між ”Слугою народу” і ”ОПЗЖ” скорочується, - соціологи - фото 2

Згідно з результатами дослідження, 67,4% опитаних вважають, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямку, тоді як протилежної думки дотримуються 28,1% опитаних. 57,3% респондентів оцінюють політичну ситуацію в Україні як напружену, 16,5% — як критичну. З іншого боку, 18,4% респондентів вважають політичну ситуацію в країні спокійною, 1,8% — називають її благополучною.

Зазначимо, що баланс довіри/недовіри до президента України Володимира Зеленського склав -19,6%: сумарно кількість респондентів, які швидше або повністю довіряють президенту, становила 37,4%, а кількість опитаних, які швидше або зовсім не довіряють президентові, — 57%. За такою ж методикою, баланс довіри/недовіри до Кабінету Міністрів України склав -54,6%, до Верховної Ради України – 59,4%.

67,4% опитаних вважають, що Україна не є реально незалежною державою. Ще 53,1% вважають, що українська влада у своїй економічній політиці повністю залежить від впливу інших країн і організацій. Серед тих, хто в найбільшій мірі впливає на Україну, опитані назвали Європейський Союз (57,3%), Міжнародний Валютний Фонд (42,9%) та Сполучені Штати Америки (42,5%).

Раніше ми повідомляли, що в ОПЗЖ вважають, що Зеленський повністю усунувся від виконання своїх обов'язків і повинен піти у відставку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини