Головна Новини Політика вибори У ОПЗЖ оскаржать рішення ЦВК про скасування місцевих виборів на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У ОПЗЖ оскаржать рішення ЦВК про скасування місцевих виборів на Донбасі

Нардеп "Опозиційною платформи - За життя" Василь Німченко переконаний, що чинна влада боїться втратити першість у разі участі Донецької та Луганської областей у виборчому процесі

12 серпня 2020, 19:35
Поділіться публікацією:

Вчора, 11 серпня, народний депутат від партії "Опозиційна платформа — За життя" Василь Німченко подав письмове звернення до Офісу генпрокурора і Службу безпеки України в зв'язку з прийняттям ЦВК постанови "Про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року". Про це повідомляє прес-служба політичної партії.

У ОПЗЖ оскаржать рішення ЦВК про скасування місцевих виборів на Донбасі

Так, парламентарій зазначив, що в Україні на момент прийняття даної постанови ЦВК воєнний або надзвичайний стан не вводився, ситуація з безпекою на лінії зіткнення стабільна. Отже, мова йде про недостовірність і необгрунтованість тверджень посадових осіб щодо наявності обставин, що виключають виборчі процеси на даних територіях. Це також вказує на умисне блокування формування органів місцевого самоврядування на цих територіях і наявність у посадових осіб особистих корисливих спонукань.

На думку Німченка, в разі обрання органів місцевого самоврядування співробітники ОВГА стануть безробітними і позбудуться можливості розпоряджатися фінансами місцевих бюджетів, тобто мова йде про конфлікт інтересів з корупційною складовою.

"Такі дії носять дискримінаційний характер, оскільки знаходяться в причинно-наслідковому зв'язку з даними соцопитувань, які свідчать про те, що жителі підконтрольних територій Донецької і Луганської областей не підтримали б провладну політичну силу на місцевих виборах, а це вплинуло б на результати виборів. Подібні дії посадових осіб передбачені диспозицією частини другої статті 161 КК України, що полягає в обмеженні виборчих прав за ознаками політичних переконань і місця проживання ", — вказав Німченко.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що партія Ігоря Палиці "За майбутнє" назвала механізм виходу країни з кризи після проведення місцевих виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини