Головна Новини Політика вибори У МОЗ розповіли, через що можуть не відбутися місцеві вибори
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, через що можуть не відбутися місцеві вибори

Місцеві вибори в Україні можливо провести без загрози для населення, - Ляшко

23 липня 2020, 14:42
Поділіться публікацією:

Місцеві вибори, які повинні відбутися в Україні 25 жовтня, можуть опинитися під загрозою зриву тільки за однієї умови — якщо всі без винятку регіони опиняться в червоній зоні. Про це сказав в ефірі "Українського радіо" головний санлікар України Віктор Ляшко.

У МОЗ розповіли, через що можуть не відбутися місцеві вибори

Фото: slovoidilo.ua

Раніше Кабмін вирішив продовжити в Україні адаптивний карантин, щонайменше, до кінця літа. При цьому його правила трохи змінили. Всю країну хочуть поділити на зони: червоні, помаранчеві, жовті і зелені. Найбільш безпечним регіонам присвоять зелений рівень. Там, де хворих на коронавірус буде найбільше, віднесуть до  червоного рівня. В залежності від цього, в областях будуть вводити або скасовувати ті чи інші обмеження.

Найімовірніше, ця система збережеться і восени, — вважає Віктор Ляшко. Місцевим виборам вона не завадить, оскільки обмеження на масові заходи вводять тільки в червоних зонах. Якщо ж таких в Україні буде небагато, на процес голосування це ніяк не вплине. На виборчих дільницях зможуть забезпечити безпечні умови для виборців.

"Якщо ми будемо дотримуватися правил карантину і створювати необхідні умови, то місцеві вибори в Україні можна спокійно проводити без будь-яких ризиків для здоров'я населення та ускладнення епідеміологічної ситуації. Досвід ЗНО показав, що це можливо", — пояснив головний санлікар.

Раніше Віктор Ляшко також розповів, як будуть працювати школи в умовах адаптивного карантину і чи зможуть діти сісти за парти 1 вересня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини