Головна Новини Політика вибори У ЦВК розповіли, що може зіпсувати процес місцевих виборів у жовтні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЦВК розповіли, що може зіпсувати процес місцевих виборів у жовтні

Після оголошення точної дати проведення місцевих виборів, ЦВК визначила проблеми

15 липня 2020, 20:54 comments1331
Поділіться публікацією:

У Центральній виборчій комісії назвали найбільш проблемні питання, які можуть нести ризики під час проведення виборів у міські, районні та сільські ради. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

У ЦВК розповіли, що може зіпсувати процес місцевих виборів у жовтні

Так, у відомстві відзначають, що серед можливих труднощів, які очікують в процесі кампанії — зволікання з внесенням змін у виборче законодавство і можливе неприйняття рішення про утворення нових районів.

Крім того, Комісія підкреслила, що підготовка до місцевих виборів відбувається в унікально складних умовах з елементом правової та організаційної невизначеності.

"Це обумовлено прийняттям нового Виборчого кодексу, яким передбачено, зокрема, проведення місцевих виборів на основі нових виборчих систем, в умовах карантинних обмежень і з непередбачуваністю епідеміологічної ситуації восени, проблемами фінансування, незавершеністю реформи адміністративно-територіального устрою та внесенням змін до Виборчого кодексу України", — зазначено в повідомленні.

У ЦВК заявили, що адміністративно-територіальні та нормативно-правові колізії створюють ряд проблем організаційного характеру як для адміністраторів виборів, так і для самих виборців.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Верховна Рада затвердила 25 жовтня в якості дати проведення місцевих виборів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини